• Arjan als auteur
  • Arjan als auteur

Arjan als auteur

In 2014 publiceerde Arjan zijn eerste boek: Buiten! Hierin vertelt hij op inspirerende en originele wijze over de Nederlandse natuur. Buiten! stond in de Bestseller 60 en haalde top-10-noteringen in vele boekwinkels. In 2015 verscheen Buiten met je hond, waarin Arjan – samen met borderterriër Skipper – laat zien hoe je van je wandeling een avontuur maakt. Zijn derde boek, Buiten gebeurt het, verscheen in het najaar van 2016. In 2020 verscheen zijn vierde boek: Hoe één gekke mier de wereld kan veranderen. De vragen die Arjan krijgt tijdens zijn lezingen, zijn in de loop van de tijd flink veranderd. Vroeger tijdens een excursie ging het over een bepaalde plant of over een vogel die opvloog. Nu, zeker tijdens lezingen voor het bedrijfsleven, gaat het over thema’s als leiderschap, samenwerking of innovatie. De verhalen in zijn laatste boek zijn breder en hebben meer raakvlakken met de wereld van de mensen. En mooie is: in de natuur zijn altijd voorbeelden te vinden van parallellen tussen mens en dier. Ook zijn er geweldige, nieuwe ontdekkingen gedaan door biologen over de hele wereld en die hebben in zijn vierde boek een centrale rol gekregen.

Arjan bij Op1

In het laatste boek van Arjan vertelt hij over de meest geniale aspecten van het dierenrijk. Want dat we veel van dieren kunnen leren en er meer gelijkenissen zijn dan we denken, dat is een ding dat zeker is!

Het eerste boek

In de boeken van Arjan vertelt hij hoe je de meest fantastische avonturen beleeft, gewoon in de Nederlandse natuur. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser. Om met Arjan te spreken: niets menselijks is de dieren vreemd. Arjan Postma leert de lezer kijken door de ogen van een boswachter. Of je nou door de bossen loopt, over het strand of in je eigen achtertuin, je zult dingen ontdekken die vroeger verborgen bleven. Wie de boeken van Arjan heeft gelezen, wil nog maar één ding: er zelf op uit trekken!

Reacties Twitter:

“Larissa maakt veel wandelingen met haar Border Collie, Bink. Haar leestip is dan ook ‘Buiten met je hond’ van Arjan Postma. Zijn enthousiasme en vlotte schrijfstijl sprak mij enorm aan en ik heb ervan genoten.”

“Las in een avond en een dag ‘Buiten!’ uit van Arjan Postma! Wat een heerlijk en vermakelijk geschreven boek!”